Sinds 2015 werken NUSO en Jantje Beton intensief samen. Samen staan we sterker in het uitdragen van het belang van buitenspelen en voldoende leuke en uitdagende buitenspeelruimte in Nederland. Jantje Beton maakt voor haar projecten gebruik van ons netwerk. Hieronder vind je er een paar!

De Speelkaravaan komt eraan!

Jantje Beton bezoekt tijdens dit project speeltuinen in kwetsbare buurten. De Speelkaravaan trekt door Nederland met circus, theater, upcycle en sport- en spelactiviteiten. Samen spelen en plezier maken zorgt ervoor dat kinderen trots zijn op zichzelf en voelen dat ze erbij horen.

De vrijwilligers van de speeltuin leren om de activiteiten te geven en krijgen een koffer koffer met materialen. Speeltuinen die niet aan het project mee hebben gedaan, kunnen gebruik maken van de handleidingen onderaan deze pagina. 
Duur: 2019-2021
Dit project is mogelijk gemaakt dankzij Jantje Beton en de deelnemers van de VriendenLoterij

Aan de slag in de Speeltuin

Jongeren met een verstandelijke beperking of van VSO-scholen komen tijdens dit project een handje helpen in de speeltuin. Ze gaan bijvoorbeeld prullenbakken legen, vegen of grasmaaien. Zo creëren we stage- en dagbestedingsplekken voor deze jongeren en heb jij als bestuurder meer tijd over voor bijvoorbeeld het organiseren van leuke activiteiten! Speeltuinen die niet aan het project mee hebben gedaan, kunnen gebruik maken van het handboek onderaan deze pagina. 
Duur: geëindigd op 1 juli 2019

Speelambassadeurs gezocht!

Zo’n 100 jongeren worden in dit project in het kader van hun Maatschappelijke Diensttijd opgeleid worden tot ‘expert in spelen’ (speelambassadeur). Zij leren hoe ze een leuk en gevarieerd activiteitenaanbod voor kinderen kunnen opzetten. In de zomervakantie brengen ze de opgedane kennis in de praktijk en gaan ze aan de slag in speeltuinen om ervoor te zorgen dat nog meer kinderen, nog meer spelen! Jantje Beton en NUSO onderzoeken hiermee of de maatschappelijke diensttijd past bij het speeltuinwerk en aansluit bij ontwikkelkansen voor jongeren.

Maatschappelijke Diensttijd is de ontdekkingsreis voor jongeren naar de beste versie van henzelf. Een kans voor jongeren om hun talenten te ontdekken, nieuwe mensen te ontmoeten en keuzes te maken voor de toekomst. Hun persoonlijke ontwikkeling en inzet voor anderen maakt onze samenleving sterk. 
Duur: doorlopend in Ede, tot september in Groningen