Bedankt dat je ook in 2022 samen met ons wilt bijdragen aan leuke en uitdagende speelruimte in Nederland. Per 1 januari 2022 is NUSO over gegaan naar branchevereniging LOS. Alle NUSO leden zijn nu automatisch lid van LOS. Deze nieuwe branchevereniging bestaat uit drie groepen: speeltuinen, kindervakantieorganisaties en stads- en kinderboerderijen. Want samen staan we sterk! Je kan ons natuurlijk altijd bereiken voor persoonlijk advies en ondersteuning. Hieronder vind je de andere voordelen van je lidmaatschap.

Profiteer van de kracht van collectiviteit!

De NUSO-verzekeringen zijn speciaal ontworpen voor speeltuinen en vakantiekampen, en zijn collectief ingekocht. Hierdoor blijft de premie laag en wordt veel administratieve rompslomp vermeden. Je kan als lid de volgende verzekeringen via ons afsluiten:

  • Aansprakelijkheidsverzekering € 70,00
  • Ongevallenverzekering € 48,00
  • Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering € 55,00
  • Werkgeversaansprakelijkheidsverzekering verkeersdeelnemers € 23,-
  • Brandverzekering € Op aanvraag

De prijzen van alle genoemde verzekeringen zijn jaarpremies, inclusief eventuele assurantiebelasting en administratiekosten. De polisvoorwaarden kan je onderaan deze pagina bij ‘documenten’ downloaden.

Meer informatie!

Wettelijk is bepaald dat er premie betaald moet worden voor het draaien van muziek, het vertonen van video’s/dvd’s/films in het openbaar. Onder openbaar wordt alles verstaan, behalve het gebruik van muziek en beeld in huiselijke kring en besloten feesten, zoals bruiloften en verjaardagen. Een gezellige avond waar bijvoorbeeld alleen leden van de speeltuin welkom zijn, valt ook onder de term openbaar. Via NUSO betaal je lagere premies.

BUMA en SENA
Voor het draaien van muziek
Als je muziek wil draaien, moet je zowel aan BUMA als aan SENA betalen. BUMA betaalt componisten, tekstschrijvers en muziekuitgeverijen (bedenkers), SENA de muzikanten en producenten (makers). Hieronder vind je de premies die je via NUSO betaalt.

BUMA
Categorie 1: € 82,50 per jaar
Je organisatie heeft een eigen clubhuis of alleen een uitgifteloket waar de toezichthouder zit en een radio heeft staan. Of alleen in het clubhuis staat een radio aan of je organisatie heeft geen radio of andere muziek, maar uitsluitend, maximaal drie keer per jaar, een activiteit met muziek.

Categorie 2: € 381,00 per jaar
Je organisatie heeft een eigen clubhuis (100 m²). Maakt gebruik van achtergrondmuziek (radio, cd-speler etc.) bij clubactiviteiten, en heeft een aantal kinderactiviteiten per jaar, maximaal vijf keer, zoals: kinderdisco, karaoke, e.d. Volwassenenactiviteiten vallen hier niet onder.

Categorie 3: € 1005,00 per jaar
Je organisatie heeft een eigen clubhuis (200 m²). Naast de speeltuinfunctie heeft je vereniging ook een buurtfunctie. Je vereniging maakt gebruik van achtergrondmuziek (radio, cd-speler etc.) en kinderdisco, karaoke, etc. voor de kinderen, maar ook feestavonden. Tevens is er amateurdans, minimaal drie verschillende per jaar, zoals line-dancing of volksdansen etc.

SENA
Tarief per oppervlakte ruimte waar muziek klinkt:
t/m 100 m2 € 136,50 per jaar
101 t/m 200 m2 € 210,00 per jaar
200 t/m 400 m2 € 283,00 per jaar

FilmService
Voor het vertonen van beelden

Categorie 1: max. 5 vertoningen per jaar
€147,81

Categorie 2: max. 10 vertoningen per jaar
€178,39

Categorie 3: max. 20 vertoningen per jaar
€208,97
Met deze standaardlicentie kan je het gehele jaar door films draaien die in deze catalogus staan. Met deze licentie mag je de films niet met naam openbaar aankondigen. Je mag bijvoorbeeld wel zeggen dat je een kinderfilm gaat draaien. Dat je ‘Frozen’ gaat laten zien kun je alleen niet noemen. Dan heb je een pluslicentie nodig. Hierop krijg je als NUSO-lid geen korting. Klik hier voor de tarieven van pluslicenties.

Speelplan BV geeft voor ons de cursus Inspecteur Basis Veiligheid van Speelgelegenheden. In deze cursus wordt een introductie in de wet- en regelgeving rondom spelen gegeven. Er wordt een basis gelegd voor eenvoudige visuele inspecties en het uitvoeren van kleine reparaties. Zo leer je onder andere hoe je onveilige situaties kan signaleren die ontstaan door bijvoorbeeld vandalisme, weersinvloeden en onderhoudsachterstanden.

Volgende data:
Nog niet bekend

De kosten zijn:
Leden : € 75,- (incl. lunch)
Niet-leden: € 100,- (incl. lunch)

Na afronding van deze eendaagse cursus kan je deelnemen aan het examen Inspecteur Spelen Basis van Stichting Veilig Spelen. Dit is niet verplicht.

Met de teruggaaf energiebelasting heb je als speeltuinverenigingen recht op 50% teruggave van de eerder betaalde energiebelasting. Dit bedrag wordt door de energieleveranciers geïnd en overgedragen aan de Belastingdienst. De teruggaaf energiebelasting kan met terugwerkende kracht van vijf jaar worden aangevraagd.

  Meer weten!

Aanvraagformulier

Als NUSO-lid kan je voor een lage prijs veiligheidsinspecties laten uitvoeren door BTL/Abos. De keuring van een speeltoestel wordt door de daartoe gecertificeerde bedrijven uitgevoerd.
De kosten zijn:
– Inspecteren speeltoestellen valondergronden € 7,50 per speeltoestel (speeltoestel en valondergrond en worden als 1 geheel gezien) uitgaande van een minimale afname van 10 speeltoestellen
-Inspecteren speelomgeving € 12,50 per speeltuin
Genoemde prijzen zijn:
– Exclusief 21% BTW
– Inclusief reis- en verblijfkosten
– Bij adhoc inspecties (inspecties die uitgevoerd dienen te worden binnen 5 dagen na opdrachtverstrekking ) worden bovenstaande tarieven in rekening gebracht en vermeerderd met € 0,50 per kilometer aan reiskosten.
De inspectie kan je aanvragen bij Peggy Vis, Tel: 0164-630 122 of mail: p.vis@abos.nl.

Deel je kennis en ervaring!

“Het platform is een goede manier om met andere speeltuinen in gesprek te raken. Als je elkaar niet spreekt, weet je niet of je misschien wel hetzelfde aan het ontwikkelen bent. Laten we niet allemaal het wiel uitvinden, maar elkaar versterken!”

Bestuurder speeltuinvereniging Speelvlucht Oud-Beijerland

   Aanmelden
   Meer informatie

  • Dit valt in 2022 niet meer onder ons dienstenaanbod.

Dit valt in 2022 niet meer onder ons dienstenaanbod.

Deze vrolijke bus trekt al vele jaren met succes door heel Nederland. En dat blijft deze in 2022 nog doen! Al voor €75,- (ma t/m za) staan we ook bij jou op de stoep. Op zon- en feestdagen betaal je € 125,-. De NUSO-bus zit bomvol leuk speelmateriaal, zoals een enorm luchtkussen, skelters, een voetbalspel en Oud-Hollandse spelletjes. Je kan zelf kiezen welke materialen we voor je meenemen.

  Meer informatie!

In een speeltuin gelden regels. Met deze ‘speelregels’ is het voor alle bezoekers duidelijk hoe er met de speeltuin en met elkaar wordt omgegaan. En wat is duidelijker én leuker dan een echt bord met speelregels? Je hebt de keuze uit 15 speelregels én er is plek voor een eigen logo! De regels zijn positief geformuleerd en voorzien van leuke illustraties. Interesse? Vraag via info@vereniginglos.nl een actiecode aan en bestel hier je eigen speelregelbord!