PRINSES BEATRIX OPENT 13E EDITIE BUITENSPEELDAG

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix heeft vandaag de 13e editie van de nationale Buitenspeeldag geopend. Prinses Beatrix gaf het startsein voor deze historische dag vanuit Speeltuinvereniging Baarn!

Dit jaar vinden tijdens de Buitenspeeldag volgens de richtlijnen van het RIVM en de overheid geen grote speelevenementen plaats. Om toch kinderen te motiveren om na een periode zonder school en sportactiviteiten buiten te spelen, geven Jantje Beton en Nickelodeon via www.buitenspeeldag.nl éxtra veel tips op welke manieren kinderen vandaag op een veilige manier buiten kunnen spelen. Vorig jaar hielpen meer dan 1.000 lokale initiatieven mee om meer dan 100.000 kinderen volop buiten te laten spelen.

Vrijwel vanaf het begin heeft Prinses Beatrix zich ingezet voor Jantje Beton. Zij gaf toen al aan: “Vertel ons wat er in jullie ogen allemaal beter zou kunnen. Het gaat immers om jullie geluk en jullie toekomst. Jullie hebben daarom recht van spreken.” Een uitspraak die uniek is voor die tijd.

Credits persfoto’s: Willeke Kieft Fotografie