Taterietaaaaaa! De Speelkaravaan komt eraan!

Vandaag hebben we tijdens het Goed Geld Gala gehoord dat ons project ‘De Speelkaravaan’ van start mag gaan!

De Speelkaravaan trekt door Nederland en bezoekt de 50 armste buurten met circus, theater, upcycle en sport- en spelactiviteiten voor zo’n 5.000 kinderen.

In Nederland groeien 270.000 kinderen op in armoede. Deze kinderen kunnen vaak niet deelnemen aan vrijetijdsactiviteiten. NUSO en Jantje Beton brengen hier verandering in door met de Speelkaravaan naar 50 van de armste buurten van Nederland te gaan.

De Speelkaravaan biedt zo’n 5.000 kinderen bijzondere speelactiviteiten waardoor ze mee kunnen doen en erbij horen. Samen met andere kinderen maken ze plezier, werken ze aan hun zelfvertrouwen en kunnen ze trots op zichzelf zijn. De activiteiten vinden plaats in speeltuinen. Speeltuinen hebben een sterke buurtfunctie en een groot netwerk van vrijwilligers en vormen voor veel kinderen een fijne speelplek.

De activiteit blijft in de buurt doordat er een koffer met materialen in de speeltuin achterblijft en de speeltuinvrijwilligers worden opgeleid om de activiteiten zelf te begeleiden. Ze krijgen een training en hebben via het Speeltuin Platform toegang tot instructiematerialen en een stappenplan.

Gefinancierd door: Jantje Beton en de VriendenLoterij.