Mirjam van ’t Veld nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Jantje Beton/NUSO

Mirjam van ’t Veld (48) is per 1 september 2018 benoemd tot nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van Jantje Beton / NUSO. Zij volgt hiermee Aleid Wolfsen op, die tijdens het 50-jarig Jubileum van Jantje Beton in juni, na 8 jaar voorzitterschap, zijn vertrek heeft aangekondigd.

Mirjam van ’t Veld is blij met haar benoeming door de Raad van Toezicht. Zoals zij zelf aangeeft: “Als klein meisje had ik gelukkig de beschikking over een omgeving waarin volop ruimte was om te spelen met mijn broertje. Maar de openbare ruimte biedt steeds minder vrije ruimte voor kinderen en volle agenda’s laten minder vrije ruimte voor speeltijd. Terwijl uit alle onderzoeken blijkt dat bewegen zo belangrijk is voor de ontwikkeling en om gezond oud te worden. En dan telt mee of je al vanaf jonge leeftijd hebt kunnen sporten, spelen en bewegen. Het is niet voor niets dat ik werk in een ziekenhuis met als speerpunten voeding, sport en bewegen”.

“Als voorzitter wil ik kinderen een stem geven om te zorgen voor meer speelruimte en meer speeltijd. Ik heb me altijd graag ingezet voor groepen die niet als vanzelf een stem hebben in onze samenleving. Spelen is zeer belangrijk voor een gezonde ontwikkeling van kinderen. Het houdt ze gezond, geeft ze zelfvertrouwen en draagt bij aan hun persoonlijke groei. Hiermee werkt Jantje Beton aan de basis van een gezonde maatschappij”.

Mirjam van ’t Veld is momenteel voorzitter van de Raad van Bestuur van Ziekenhuis Gelderse Vallei. Voorheen was zij actief als burgemeester van de gemeente Amstelveen en de gemeente Maarssen/Stichtse Vecht. Ze startte haar bestuurlijke carrière als wethouder van de gemeente Amersfoort, waar ze destijds ook al Jeugd in haar portefeuille had.