Steeds meer speeltuinen rookvrij

Steeds meer speeltuinen zetten de stap naar ‘rookvrij’. Tientallen speeltuinen in o.a. Leiden, Drachten en Rosmalen nemen maatregelen om roken terug te dringen of worden helemaal rookvrij. Het Longfonds en NUSO stimuleren samen zoveel mogelijk speeltuinverenigingen om ook zelf aan de slag te gaan om buitenspeelplekken voor kinderen rookvrij te maken. Daarom is een handig stappenplan ontwikkeld wat uw speeltuin daarbij helpt. U vindt het stappenplan op www.longfonds.nl/rookvrij-spelen.

 

Gratis fanpakket voor rookvrije speeltuinen
Is uw speeltuin al rookvrij? En wilt u dat aan de bezoekers laten zien tijdens de opening van het seizoen? Kijk dan of uw speeltuin in aanmerking komt voor een gratis Fanpakket dat het Longfonds beschikbaar stelt voor de eerste 100 rookvrije speeltuinen die zich aanmelden via www.longfonds.nl/gratis-fanpakket-speeltuinen. Het fanpakket bevat onder meer ‘rookvrij’ posters, frisbees en voetballen. Met het fanpakket laat u zien: Wij zijn nu rookvrij!